Évelő növények, évelő virágok - Mocsáry Pál Évelőkertészete Ez az oldal egyszerűsített, nyomtatóbarát változata.
Ide kattintva léphet vissza az eredeti oldalra.
Mocsáry Pál :
Bemutatkozás


2015.06.07.
      Egy kis visszatekintés

  A termesztés 2013.év végéig a Bp. XI. ker. Kamaraerdei úton történt a néhai, nagyhírű Sasad Tsz tevékenységét folytatván. A bővítés szükségessé válása miatt 2014-ben a telepemet Tárnokra költöztettem.

 

 Tevékenységünk

   A kertészetben az évelő növények szaporítása, nevelése és értékesítése folyik kizárólag kertépítők és viszonteladók részére. Mintegy 700 taxon (faj és fajta) szerepel a kínálatban. Ezek nagy része évelőágyi és sziklakerti növény, de megtalálhatók a talajtakarók, a díszfüvek, fűszer- és gyógynövények, páfrányok, valamint a vízinövények is.
   A növények szaporító anyagát részben saját magunk állítjuk elő,részben bel- és külföldi cégektől megvásároljuk. A saját szaporítást csak a telepen történő termesztésr
e használjuk fel, palántát nem értékesítünk.
   A növények nevelését tavasztól őszig végezzük. Az ültetés és értékesítés 9x9 és 11x11 cm-es szögletes, valamint 1.5, 2 és ennél nagyobb kerek cserepekben  történik. Ugyanaz a faj vagy fajta egyidőben különböző fejlettségi állapotban, ennek megfelelően olykor 2-3 féle cserépben is megtalálható a kínálatban. Ezért lehet egy növénynek többféle ára is.
   A vásárláshoz kapcsolódó tevékenységünk a tanácsadás is, amikor az egyes növények tulajdonságairól, felhasználási lehetőségeikről adunk felvilágosítást az érdeklődőknek.
   Kínálatunk egyre bővül, hiszen a nemesítéssel és szaporítással foglalkozó cégek választéka folyamatosan növekszik.
A termesztő feladata az is, hogy az új fajtákat hazai körülmények közt kipróbálja és kedvező tapasztalatok esetén, a növényeket a felhasználóval megismertesse, és kiültetésre javasolja.

 

    -----------------------------------